Van onze redactie

Rio de Janeiro - In Brazilië gaat de regering van president Dilma Rousseff flink bezuinigen op de begroting voor 2016 om te waarborgen dat er een begrotingsoverschot wordt behaald dat gelijk staat aan 0,7 procent van het bruto binnenlands product (bbp). Dit is maandagavond bekendgemaakt door de minister van planning, Nelson Barbosa, meldt Beurs.nl.
Brazilië zit momenteel in een recessie. In het tweede kwartaal kromp de economie met bijna 2 procent ten opzichte van de drie maanden ervoor. Standard & Poor's verlaagde bovendien de kredietstatus van het Zuid-Amerikaanse land vorige week tot de officiële junkstatus van BB+, waarmee Brazilië dus de zo belangrijke 'investment grade'-status kwijt is. Hierdoor wordt het minder aantrekkelijk om te investeren in het toch al noodlijdende land.
De maandag aangekondigde bezuinigingen ter waarde van bijna 17 miljard dollar richten zich onder meer op het uitstellen van een loonsverhoging voor ambtenaren ter waarde van 1,8 miljard dollar.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.