Van onze redactie
Asunción - De Verenigde Naties (VN) hebben kritiek geuit op Paraguay, omdat het land weigert een 10-jarig zwanger meisje dat is verkracht toestemming te geven voor een abortus. Dat meldt  de Volkskrant. Abortus is verboden in het streng katholieke land.
In een verklaring hebben vier VN-experts medegedeeld dat Paraguay het meisje noodzakelijke zorg onthoudt. ,,De beslissing van de regering van Paraguay komt neer op een ernstige schending van het recht op leven, gezondheidszorg en de fysieke en mentale integriteit van het meisje”, aldus de experts. Het meisje ging in april naar het ziekenhuis omdat ze klaagde over maagpijn. Vervolgens bleek dat ze 22 weken zwanger was. Het ziekenhuis schakelde de politie in en de moeder deed een oproep tot abortus, maar die werd geweigerd. De 42-jarige stiefvader van het zwangere meisje werd dit weekend opgepakt. Hij wordt ervan verwacht het kind bij haar te hebben verwekt. Ook de moeder is gearresteerd en wordt beschuldigd van verwaarlozing. Het meisje zit tot de bevalling in een opvanghuis.
Mensenrechtenorganisaties als Amnesty International hebben Paraguay opgeroepen om een uitzondering op de anti-abortusregel te maken. Volgens Amnesty is de gezondheid van het meisje in gevaar, omdat haar lichaam nog niet is volgroeid.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.