Van onze redactie
Amsterdam - Drie Latijns-Amerikaanse schepen hebben definitief bevestigd dat ze naar Sail Amsterdam komen, dat meldt La Chispa.

De aanwezigheid van deze schepen, die alle wereldzeeën hebben bevaren, brengt een stukje van de landen die zij vertegenwoordigen naar Amsterdam.

Na haar laatste bezoeken in 1965 en 1968 zal de grote witte viermaster ‘Esmeralda’ uit Chili Nederland dit jaar opnieuw aandoen tijdens Sail Amsterdam van 19 tot 23 augustus. Chili en Nederland hebben elkaar al 400 jaar geleden voor de eerste keer ontmoet, toen Kaap Hoorn werd ontdekt door zeevaarders uit Hoorn. Dit historische feit wordt volgend jaar gememoreerd en de komst van de ‘Esmeralda’ staat dan ook in het teken van die herdenking. 
Een andere primeur is de komst van de ‘Guayas’ uit Ecuador. Dit is een zusterschip van de ‘Gloria’ uit Colombia die haar komst al eerder bevestigde. De ‘Guayas’ komt nu voor de eerste keer naar Amsterdam. Daarnaast zal de terugkeer van de ‘Gloria’ uit Colombia naar Amsterdam weer veel harten sneller doen kloppen. De matrozen van dit schip geven traditiegetrouw indrukwekkende presentaties.
Tijdens eerdere edities van Sail en tijdens het ‘open schip’ in de IJhaven was deze bemanning zonder twijfel de lieveling van het publiek. Met hun enorme vlag en Zuid-Amerikaanse charme en hartelijkheid zullen zij opnieuw een onuitwisbare indruk achterlaten.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).