Van een onzer verslaggevers
Amstelveen - Luchtvaartmaatschappij KLM vliegt sinds zaterdag drie keer per week op en neer tussen Schiphol en Colombia. Dat maakte de onderneming bekend.

De zogeheten cirkelvlucht zal eerst landen in hoofdstad Bogota en vliegt dan door naar Cali om daarna terug te keren naar Amsterdam.
Met de vlucht naar Bogota en Cali wordt het aantal Latijns-Amerikaanse bestemmingen van KLM uitgebreid naar elf. Daarmee heeft KLM nu 67 intercontinentale bestemmingen. De vluchten naar Colombia vinden plaats op dinsdag, donderdag en zaterdag en worden uitgevoerd met een Boeing 777-200.
KLM verwacht ongeveer 60.000 passagiers per jaar op de route te vervoeren. ,,Beide steden bieden prachtige historische bezienswaardigheden. Bovendien richt het land zich op het ontwikkelen van zakelijke relaties met Europa, en vooral met Nederland. De eerste vlucht is bovendien uitgevoerd met een toestel met een volledig nieuw interieur en een ‘state-of-the-art’ Inflight Entertainment Systeem. De ombouw van de 15 Boeings 777-200 is naar verwachting eind 2015 gereed,” aldus Pieter Elbers, president-directeur KLM.
Colombia is een van de snelst groeiende economieën van Zuid-Amerika. Bogota heeft alles wat het hele land biedt, aldus KLM. ,,Cali ligt vlakbij de koffieplantages in de ‘koffiedriehoek’ en is een ideale plek voor toerisme en recreatie. De hoofdstad van het departement Valle del Cauca is uitgegroeid tot een belangrijke toeristische bestemming. Daarnaast wordt Cali als de hoofdstad van de salsa gezien.”
Het is overigens niet voor het eerst in haar geschiedenis dat KLM op Bogota vliegt. Van oktober 1992 tot en met maart 1995 heeft KLM ook al vluchten uitgevoerd naar deze stad.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.