Van onze redactie

Rio de Janeiro - De groei van de Braziliaanse economie is in 2014 flink afgekoeld, aldus La Chispa. Het bruto binnenlands product (bbp), de som van alles wat geproduceerd is, is slechts 0,1 procent gegroeid volgens cijfers die gisteren zijn gepubliceerd door het Braziliaans Instituut voor Statistiek (IBGE).

Dit is de slechtste prestatie van de economie sinds het begin van de regering van zittend president Dilma Rousseff in 2010 en ook de slechtste prestatie sinds 2009, toen het bbp 0,2 procent daalde in de nasleep van de economische crisis. 

In het vierde kwartaal van 2014 is het bbp 0,3 procent gegroeid in vergelijking met het derde kwartaal van hetzelfde jaar. In vergelijking met hetzelfde kwartaal van 2013 is dit cijfer echter 0,2 procent lager. 

De stagnerende economie heeft andere negatieve gevolgen met zich meegebracht. In 2014 is het aantal investeringen 4,4 procent gedaald, na een groei van 6,1 procent in 2013. Volgens het IBGE is de daling in de investeringen verantwoordelijk voor de stagnatie in de nationale economie. Ook de industrie heeft een daling gezien van 1,2 procent. In de landbouw- en dienstensector is een groei gezien van respectievelijk 0,4 en 0,7 procent.

Volgens het IBGE is de daling in de investeringen met name te wijten aan een daling in de productie en aan de import van kapitaalgoederen. De slechte prestaties van de bouwsector zouden hierin ook een rol hebben gespeeld.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.