Van onze redactie

Buenos Aires - Er komt definitief geen verder onderzoek naar president Cristina Fernández de Kirchner. Een rechtbank hield in hoger beroep vast aan de beslissing van een rechtbank vorige maand. Kirchner werd verdacht van het in de doofpot stoppen van de ware toedracht van een aanslag in 1994.

Kirchner en andere topmensen binnen de regering zouden de rol van Iran bij de aanslag in de doofpot hebben gestopt. De regering zou de oliehandel met het land te belangrijk hebben gevonden. De president heeft de beschuldigingen altijd tegengesproken.

Het onderzoek tegen Kirchner werd aanvankelijk uitgevoerd door aanklager Alberto Nisman, die in januari dood werd gevonden.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).