Van onze redactie

Havana - Handgemaakte Cubaanse sigaren blijven onverminderd populair. In een sterk dalende sigarenmarkt steeg het marktaandeel van Cubacigar in de Benelux-landen vorig jaar tot bijna 15 procent.

De totale omzet daalde wel licht, met 1,5 procent tot 17,1 miljoen euro. Dit maakte exporteur Habanos vandaag bekend tijdens de officiële opening van het 17e Festival del Habano in Havana. Habanos, de wereldwijde marktleider van exclusieve longfiller sigaren haalde in 2014 een totale omzet van 439 miljoen dollar, gelijk aan het resultaat in 2013.

Jaarlijks exporteert de onderneming ruim 100 miljoen Habanos-sigaren. In Nederland liet Cubacigar in 2014 een omzetgroei zien van ruim 10 procent. Het succesvolle jaar is te danken aan een volumegroei van 6 procent bij een geschat segmentaandeel van ruim 70 procent voor exclusieve longfiller sigaren.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).