De laatste dagen verschijnen er weer publicaties over het herstellen van de openbare straatverlichting in bijna alle wijken of bario’s van Curaçao.
Wat mij opvalt, is dat de wijk Julianadorp niet wordt genoemd.
Het is bekend dat sommige gedeputeerden of Statenleden van plan waren verlichting uit met name genoemde wijken weg te halen en deze in wijken die hun gezind waren te plaatsen of te herstellen.
Als inwoner van Julianadorp, waar ik al 40 jaar woon, is er nooit onderhoud gepleegd aan de straatverlichting en aan de wegen alleen als het voor de overheid verkeerstechnisch nodig was.
Voor diegenen die denken dat Julianadorp alleen maar bewoond wordt door niet op de Antillen geboren Nederlanders kan ik verzekeren dat dat zeker niet het geval is.
Ik kan het niet bewijzen maar meer dan 70 procent van de inwoners van Julianadorp zal behoren tot de zogenaamde ‘yu di Kòrsou’ of de ‘yu di tera’.
Het valt ook op tijdens de verkiezingen, dat bepaalde politieke partijen, die zich volkspartij noemden, vele stemmen in Julianadorp behaalden. Behalve dat de straatverlichting niet functioneert, zijn er gevaarlijke situaties ontstaan. Lichtmasten zijn spontaan omgevallen of vallen binnenkort om terwijl de stroomtoevoer niet was afgesloten.
De wegen kunnen dan wel niet zijn overgedragen aan de overheid, maar dezelfde overheid brengt wel belastingen en zelfs nieuwe onroerendgoedbelasting in rekening, zonder dat de wijk voldoende verlicht is en de wegen worden onderhouden.
Mijn dringend verzoek aan onze overheid c.q. DOW, Aqualectra is dan ook: zorg voor alle wijken, ook voor onze wijk, zonder aanzien des persoons of de afkomst van de inwoners.
J.J. den Hartog, Curaçao

ADletters logo


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.