De carnavalsroute blijft ongewijzigd, er verandert niets. Alle eerdere beslissingen worden teruggedraaid.
Laten wij samen het volgende experiment doen. Neem een blanco vel papier. Zet linksonder een punt A en rechtsboven een punt B. Teken nu een boog naar boven van A naar B. Vervolgens tekent u een boog naar beneden van B naar A. Het resultaat is een lus van A naar B en terug, een dikke worst.
Arceer de oppervlakte van de lus. De oppervlakte van de lus is de verrichte arbeid om van A naar B te gaan en terug, dus het verlies. U bent immers terug waar u was. Punt A is de oude carnavalsroute en punt B is de nieuwe route. De oppervlakte is een maat voor de verloren tijd, energie en arbeid van iedereen die bij de besluitvorming rond de carnavalsroute betrokken waren. In Shut geloosd.
In de natuurkunde heet dit verschijnsel hysteresis, niet te verwarren met hysterie, wat het in dit geval ook is. In de bestuurskunde heet het bestuurlijke drukdoenerij, het volk een dikke worst voorhouden.
Roy Evers, Curaçao

ADletters logo


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).