Curaçao is een van de mooiste eilanden in het Caribisch gebied. Het heeft mooie stranden, leuke uitgaansplekken en eetgelegenheden met de heerlijkste gerechten. Maar waar komen dan al die problemen vandaan? Iedereen heeft de neiging de politiek te beschuldigen voor alles wat er gebeurt. Maar waarom doet het volk zelf niks?
Klagen kan iedereen, problemen vaststellen kan ook iedereen, maar problemen oplossen kennelijk niet. Het lijkt alsof de meeste mensen allemaal reactief denken in plaats van proactief. Als iedereen zich even inhoudt, wat proactiever gaat denken en zelf het initiatief neemt om zijn omgeving te verbeteren, zal men meteen een groot verschil merken.
Negatief denken is zeker een eigenschap die men heeft, maar die eigenschap moet veranderd worden in een positieve eigenschap. Door positiever te denken merk je aan jezelf dat je meer kan. Er zijn veel organisaties op Curaçao die te maken hebben met negatieve omstandigheden, maar door positief te denken geven zij niet op en boeken zij successen. Een voorbeeld hiervan is de Curaçao Clean Up-organisatie. In plaats van klagen over hoe vuil Curaçao is, gaat zijzelf erop af om Curaçao met hulp van de bevolking schoon te maken. Maar waaraan ligt het dat van de 153.500 inwoners van Curaçao er dit jaar slechts 2.000 waren om vrijwillig te helpen met de schoonmaak?
Iedereen wil toch dat Curaçao vooruitgaat? Kom dan op en laten we samen werken. Laten we de negativiteit veranderen in positiviteit.
Everything is possible, you just have to make it happen.
Arnaud Scheper, Curaçao

ADletters logo


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).