Lees ik vandaag op Facebook dat het lawaaispecialistenkantoor van Sulvaran een klacht bij het OM heeft ingediend tegen de Knipselkrant, om de mensen te ‘ontmaskeren’ die hen steeds zwart maken in de alom bekende blog ‘De machtsstrijd op Curaçao ontbrandt’, die ondertussen meer dan 140.000 trouwe lezers heeft.
Als men ervan uitgaat dat geen enkele krant in de Antillen zo veel abonnees heeft, kan je je de macht voorstellen die deze digitale krant heeft. En waarom hebben ze zo veel lezers? Omdat de keiharde waarheid gezegd wordt en niemand druk op hen kan uitoefenen, zoals de andere commerciële kranten, tijdschriften, radiostations of zelfs onze televisiestation. Zodra iemand iets negatiefs over iemand zegt of schrijft dreigt men gelijk met het stoppen van de advertenties waardoor de publieke opinie beïnvloed wordt en de waarheid daardoor ‘verdraaid’ wordt.
Knipselkrant heeft dat niet en kan daardoor véél meer zeggen en doen zonder vrees voor intimidaties, bedreigingen of represailles.
Maar waarom is de rebellenclub van Sulvaran zo bang dat de waarheid naar buiten komt? Zou het misschien zijn omdat de duistere relaties met de zogenaamde heilige boontjes die zij zo heftig verdedigen opeens het daglicht zien en mensen de waarheid gaan zien en hun leugens opeens op tafel liggen? Oh, dat willen ze natuurlijk niet want dan valt hun strategie gelijk in het Annabaai.
Dus laten we de koloniale kaart spelen en hen spionnen van Nederland, het RST en racisten noemen, domme Jantje gelooft daarin en is dat makkelijk te spelen en komt het geloofwaardig over, dan staan wij niet zo in de spotlight!
Maar aangezien de Knipselkrant geen kik geeft en zij er niet achter kunnen komen wie die blogs schrijven en hoe ze aan die informatie komen, wat trouwens heel goed onderbouwd is en niet zoals de vele kranten hier persberichten natikken en publiceren of roddels navertellen, maar de ongezouten waarheid, dat mag niet, vooral niet door de rebellenclub die zo voorstander is van vrije meningsuiting, als het maar niet over hen gaat.
Zij specialiseren zich in racistische en discriminerende uitlatingen, maken rechters en het OM af en beschuldigen hen van alles maar o wee als <I>jij<I> wat van hen zegt, dan zijn ze gepikeerd, hebben ze opeens een goede naam (denken ze) en reputatie in de gemeenschap!
Ik werd ook voor van alles uitgemaakt door een van die clowns alleen maar om opeens stil te blijven toen het niet waar bleek te zijn, maar dat versterkte alleen mijn mening over deze mensen, dat het specialisten zijn in hete lucht blazen, die graag hun eigen stem willen horen en willen doen voorkomen dat zij de zielige slachtoffers zijn van complotten vanuit Nederland met een regie die goed genoeg zou zijn voor de volgende James Bondfilm, spionage, corruptie, sex, politiek, geld en macht!
In hun klacht aan het OM willen ze dat het OM ontmaskert wie achter die blogs zitten, dus met andere woorden willen ze dat datzelfde OM dat nergens voor deugt zijn werk gaat doen!
Ik blijf lachen op deze klip want schijnbaar telt vrije meningsuiting alleen voor Sulvaran en de rebellenclub maar niet voor de rest van ons!
Arthur Donker, Curaçao

ADletters logo


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).