UTS plaatst advertenties om cliënten aan te manen tot snelle betaling van rekeningen, anders wordt de lijn waarop een openstaande factuur staat afgesloten. De cliënten krijgen aanmaningen betiteld als ‘promé rekordatorio’ per Elite Post bezorgd. Ik kreeg maandag maar liefst 5 van die betalingsherinneringen onder ogen. Bij controle bleek dat ik voor geen van deze vijf aansluitingen in de voorbije periode - privé noch zakelijk - een factuur heb ontvangen, laat staan had kunnen betalen. Telefonisch saldo opvragen is al eerder door UTS onmogelijk gemaakt. Probeer vooral geen correspondentie met UTS te voeren, want tegen de tijd dat je denkt contact te hebben is de termijn verlopen en zijn al die lijnen afgesloten.
Van de aanmaning heeft UTS een puzzel gemaakt. UTS neemt niet de moeite om het bewuste telefoonnummer te vermelden. Wel een rekeningnummer - laat de cliënt op het zoekplaatje maar uitpluizen welk telefoonnummer daarbij hoort. Raadt de cliënt fout en betaalt hij het verkeerde bedrag, dan staat dat gelijk aan niet betalen en dus volgen sancties.
Doe geen moeite om iemand van het telefoonbedrijf (sic) aan de lijn te krijgen - die barrière is zo hoog opgeworpen dat je er alleen met ‘kruiwagens’ omheen komt. Jazeker, er staat op de aanmaning een faxnummer van de ‘Collection Department’ maar dat nummer gaat oneindig lang over en functioneert dus niet, zeker niet als faxnummer. UTS schotelt zijn cliënten een opeenstapeling wassen neuzen voor.
UTS lijkt er behagen in te scheppen om te schieten op eigen cliënten, maar schiet tekort om eigen falen onder ogen te zien. Als cliënt heb je slechts een rekening te vereffenen, ook als je die niet onder ogen krijgt. UTS kan beter aandacht besteden aan adequate bezorging van de oorspronkelijke facturen, dan vervalt in de meeste gevallen de noodzaak om via de duurdere Elite Post aanmaningen te bezorgen.
Frans Heiligers, Curaçao

ADletters logo


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).