‘AAV fel tegen illegale arbeid’ kopte deze krant gisteren. Terecht vind ik, maar hoe denkt de AAV bijvoorbeeld over onder andere illegale werksters en tuinlieden? Het is inmiddels zo normaal geworden dat bedrijven, Nederlanders maar ook Curaçaoënaars op grote schaal gebruik maken van illegale werknemers. Een fenomeen dat natuurlijk al jaren aan de gang is en geen arbeidsinspectie(?) of ministerie van SOAW die hier tegen optreedt.
We zijn al zo ver afgegleden in onze maatschappij dat we het normaal zijn gaan vinden, en dat terwijl het niet nodig is. Er zijn genoeg bedrijven die schoonmakers in dienst hebben waarvoor wel afdrachten worden gedaan en waar mensen ook gewoon verzekerd zijn.
We stimuleren illegaliteit op het eiland op grote schaal en zorgen er eveneens voor dat vooral vrouwen als meest kwetsbare groep de eindjes aan elkaar moeten knopen, slachtoffer worden en gaan prostitueren met alle gevolgen van dien. Ook daarover bericht deze krant van gisteren zeer uitgebreid.
Josef Martina,
Curaçao

ADletters logo


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).