Maandag maakte Insel Air in advertenties bekend dat van ieder verkocht ticket 1 gulden wordt geschonken aan een goed doel. Op zich nobel, maar ik heb een beter idee. Laat Insel 1 gulden reserveren voor iedere passagier voor elk uur dat een vlucht vertraagd is, en dat aan het goede doel schenken. Dus als een MD-80 met 75 passagiers 3 uur vertraging heeft is dat 75 x 3 = 225 gulden. Dát zet zoden aan de dijk met de manier waarop Insel gestalte geeft aan hun vluchtschema. Bijvoorbeeld: afgelopen zondag was vrijwel iedere vlucht van Insel Air met een aantal uren vertraagd. De kroon spande de vlucht naar Paramaribo van 19.45 uur die uiteindelijk om 02.45 uur vertrok. Alleen deze vlucht al zou 75 x 7 = 525 gulden hebben opgeleverd. En dan heb ik het nog niet eens over de vluchten naar Aruba, Bonaire, Barquisimeto en Valencia. En diverse vluchten terug naar Curaçao natuurlijk. Kijk, dan doet Insel tenminste íets. Aan de reiziger heeft Insel ruimschoots lak. Maar met zo een schenking aan het goede doel krijgen ze bij Insel misschien toch nog een warm gevoel van binnen.

ADletters logo

Johannes Linkels, Bonaire


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.