Het volgende, ongelooflijke fenomeen, ontpopte zich aan mij: deze week belde ik toevallig mijn zwager in Californië en hij vertelde mij dat hij al een week bezig was mij telefonisch te bereiken op ons nieuwe nummer dat wij hebben sinds we aangesloten zijn op het telefoonnetwerk van Flow. Maar… dat het nummer níet beschikbaar ofwel bereikbaar is.
En zo ook berichten die ons anderszins uit het buitenland bereiken dat er geen telefonisch contact mogelijk is. Nu blijkt bij navraag bij Flow dat onze familie en bekenden in het buitenland, waar ook ter wereld, eerst hun eigen provider moeten bellen om het ingangsnummer van Flow, 789, door te geven zodat die provider dat nummer 789 erkent en herkent en zo de weg vrij maakt voor onze familie en bekenden opdat ze ons via de huistelefoon kunnen bellen. En dat komt, werd me echt heel vriendelijk verteld, omdat Flow nog een jonge company is en nog niet bekend in buitenland! Kom nou… en dat is deze tijd?
Om kort gaan, wij kunnen niet gebeld worden uit buitenland via de huistelefoon! Dank u wel Flow!
Mijn zoon in Nederland heeft zijn provider gebeld en het verhaal gedaan en die company zegt dat ze daar niet aan kunnen beginnen! Dus: nogmaals dank u Flow. En wat nu Flow? Het is te gek voor woorden!
Saskia Pasman Murman, Curaçao

Naschrift:
De redactie van het Antilliaans Dagblad heeft de brief voorgelegd aan Flow met de vraag om te reageren en duidelijk te maken wat er aan de hand is. Dit stuurde Flow:

Geachte klant,
Bedankt dat u dit onderwerp onder de aandacht heeft gebracht.
Onze nummerreeksen zijn voorafgaand aan de lancering van Flow Telefonie rechtstreeks bekendgemaakt aan alle grote providers. Ook zijn ze gepubliceerd bij de internationale database, gebruikt door alle telefonieproviders over de gehele wereld. De meeste providers hebben de nummerreeksen in hun systeem al geüpdatet, echter kunnen er nog een paar providers zijn die deze stap nog moeten nemen.
Wij zijn zeker bereid contact op te nemen met de provider waarmee u problemen ondervindt. Wij hebben dan de volgende gegevens van u nodig:
- Telefoonnummer van de persoon die u probeert te bellen;
- De naam van de provider van die persoon;
- Het land en de stad waar vandaan de persoon u wilt bellen (u kunt ons 24/7 bellen of een contactformulier invullen op www.discoverflow.co/curacao).
Nadat aan ons gerapporteerd is dat de oproepen van die provider niet slagen, kunnen wij proberen het proces te versnellen door contact op te nemen met de betreffende provider. Echter is het probleem vaak sneller verholpen indien dit wordt gemeld door een van hun eigen abonnees.
Wij gaan ervan uit uw vragen te hebben beantwoord. Wij zijn u graag van dienst!
Susette Harms, customer care supervisor, Columbus Communications Curaçao (Flow)

ADletters logo


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).