De discussie over zonnepanelen met interesse gevolgd in uw krant van 6 augustus. Er zijn toch een aantal opmerkingen die ik heb aan indiener Cleopa en minister Jardim.
De burgers die zonnepanelen hebben laten plaatsen, waarbij ondergetekende, zijn mensen die bewust hiervoor hebben gekozen en bewust leven; ook zijn er mensen die vaak leningen hebben afgesloten om zonnepanelen aan te schaffen. Nu blijken we dus weer terug bij af met deze regering voor wat betreft ons milieu, omdat deze regering niet vooruit kan denken, ad hoc, that’s it. De waan van de dag.
Zowel Cleopa als Jardim gaat volledig voorbij aan het feit dat grote bedrijven grote kortingen op hun energie krijgen, dat er legio burgers zijn die jarenlang illegaal aftappen, dat het al jaren wanprestatie leveren van Aqualectra nu duidelijk wordt afgewenteld op een aantal mensen op het eiland die toevalligerwijze wel hart voor het milieu hebben en dan ook wel in de breedste zin van het woord.
Dat er dag in dag uit straatlantaarns branden vindt Jonis schijnbaar wel een normale gang van zaken. Over missers gesproken. Misschien zouden we op Curaçao er eindelijk aan moeten denken om meer marktconform te gaan werken door meer energiebedrijven op het eiland de gelegenheid te geven zich te kunnen vestigen, snel loskoppelen van de regering is een must.
Een middel om dit doel te bereiken zou de liberalisering van de energiemarkt kunnen zijn. Klanten hebben anno de 21e eeuw er recht op zelf in staat te worden gesteld hun leverancier te kiezen zodat er eindelijk sprake kan zijn van concurrentiewerking. Een andere maatregel zou kunnen zijn een (minderheids)privatisering waardoor bij een monopolistisch nutsbedrijf als Aqualectra een echte ondernemingscultuur ontstaat. Een uitgebreid onderzoek naar dit nutsbedrijf zou zeker niet misstaan.
Als Jardim een goede minister zou zijn, de Staten hart voor hun werk zouden hebben in plaats van de meest stompzinnige vragen te stellen, dan zouden er binnen een paar jaar mogelijkheden geschept kunnen worden de markt vrij te maken.
Helaas houden we ons in de Staten liever bezig met elkaar het leven zuur te maken, te schelden en de meest onzinnige onzinvragen te stellen in plaats van toezicht te houden en te regeren.
Shame on all of you!!
J. Martina
Curaçao

ADletters logo


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.