Wat moet ik zeggen, woorden schieten te kort en toch. Kevin heeft geleefd volgens de van huis uit genoten opvoeding. Zijn vader Arturo ‘Tula’ en moeder Doorke Jesurun-Jansen hebben hem, mede door het werk van zijn vader, leren reizen, grenzen verleggen en de geest te blijven verruimen. Hij heeft culturen leren kennen en waarderen en zijn ouders hebben hem een veilige thuisbasis gegeven: Curaçao.
Waar hij ook ging zette hij het werk van zijn vader voort: Curaçao ‘marketen’.
Danki Kevin, waardig yu di Kòrsou. Een opgewekte jonge heer die voor zijn mening uitkwam, die naar eer en geweten handelde, de consequenties aanvaardde en als optimist en vechter naar een oplossing zocht, zich daarbij niet schamend om advies te vragen.
Kevin was attent, behandelde de medemens met respect en wist die aandacht te geven met opbeurende zinnen: ,,Is dat je probleem, dat valt te regelen.”
Niets was hem te veel, hij was aanwezig, gezellig om mee op te trekken en altijd bereid om op zijn manier te helpen.
Op onze ‘Ban Topa desendiente di famianan Jessurun i Jesurun’ is hij altijd geweest met zijn enthousiaste meedenkende aard om niemand te vergeten en vooral die ook te zeggen. Per familielid kreeg je het meest karakteristieke in geuren en kleuren. Op de laatste reünie met Kevin de wereld rond geweest al discussiërend, vertellend, mededelend, we konden over alle onderwerpen praten zowel ernstige als met een humoristisch tintje. Ik ben dankbaar ook om dat moment. Het was een dank je wel en ‘au revoir’ van hem!
Kevin was special. A dushi son, a son of God.
Hij heeft als ‘embahador di bon boluntat’ zijn taak volbracht. Waar hij ook ging, nam hij de vlag mee van Curaçao en droeg de Curaçaose cultuur uit. Kevin heeft op zijn manier bewust en zorgvuldig bijgedragen aan het bekendmaken van Curaçao. Met zijn heengaan voorziet hij er nog in.
Dank voor het voorbeeld en promoten van Curaçao.
Natuurlijk missen wij Kevin met zijn slimme opmerkingen en scherpe vragen, en unieke begaafdheid in cijfersymboliek. Vanuit het hiernamaals zal hij de betekenis sturen van 17-7-2014, MH 17, Boeing 777, rond 17.00 uur, passagierslijst 97, passagier nummer 112 stoelnummer 32 K van Kevin.
Rust zacht. Ook al de lotgenoten van de uit de lucht boven Oekraïne neergehaalde Malaysian flight MH 17, 17-7-2014.
Ja we zullen je missen.
Orguyoso di a konosé bo nos yu di Kòrsou kurasoleño Kevin Jesurun.
Wij wensen in het bijzonder moeder Doorke en de hele familie sterkte.
Namens de Ban Topa famianan desendiente di Jessurun i Jesurun,

Roselyn Jobse-Jessurun,
Curaçao

ADletters logo


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).