Met het heengaan van prof.dr. Joep Lange door het zinloze neerschieten van het Malaysia Airlines-vliegtuig afgelopen donderdag heeft de wereld een vooraanstaand wetenschapper en hiv-specialist verloren. Een bijzonder, invloedrijk en bescheiden persoon die zich ook sterk maakte op allerlei podia en wereldorganisaties voor verbetering van zorg en betaalbare geneesmiddelen voor achtergestelde landen.
Ook Curaçao verliest een grote vriend en pleitbezorger. Samen met een team van lokale en Nederlandse deskundigen heeft Joep Lange al bijna 10 jaar lang aan een hiv-monitoring en onderzoeksprogramma gewerkt specifiek voor Curaçao. Dit programma heeft wezenlijk bijgedragen aan een betere hiv-zorg voor onze lokale patiënten en ons een beter inzicht gegeven van de public health karakteristieken van deze ingrijpende infectieziekte. Jaarlijks was hij op Curaçao aanwezig bij het lokale hiv-congres om pro-deo aan de lokale medische beroepsbeoefenaars nascholing te geven.
Wat zullen we je missen Joep.

Ashley Duits en Izzy Gerstenbluth,
Curaçao

ADletters logo


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).