Het is weer zover. Het WK begint en iedereen heeft zich er al maanden - zo niet jaren - op verheugd. De echte liefhebber geniet ervan om zo veel mogelijk wedstrijden en (na)beschouwingen te kijken.
Dat gaat dus niet als je op Curaçao woont en geen klant bent van TDS. TeleCuraçao heeft blijkbaar de rechten verworven om het WK hier uit te zenden en heeft vervolgens besloten om alles en iedereen hiermee te chanteren. Dat is wel in de geest van de Fifa trouwens, maar dit terzijde.
Eerst was de horeca aan de beurt en werd deze geconfronteerd met allerlei dreigementen van TeleCuraçao, breed uitgemeten in de pers. Nadat gebleken was dat TeleCuraçao niet helemaal had begrepen hoe ver de door haar verworven rechten reiken, haalde ze bakzeil in een speciaal daarvoor belegde persconferentie.
Daarna was het de beurt aan de concurrenten, met als resultaat dat Flow een persbericht uitgaf dat alle kanalen die WK uitzenden zullen worden geblokkeerd. En dat een dag voor de aanvang van het WK! Met als gevolg dat een hele groep voetballiefhebbers gedupeerd is. Goed betalende, niets vermoedende televisiekijkers die van de ene op de andere dag hun vrijheid wordt ontnomen om in de eigen huiskamer te kijken naar datgene te kijken waar ze zich zo op verheugd hebben en waarvoor ze betaald hebben - tenminste dat dachten ze.
Hoe zit dat dan? Had Flow dit niet veel eerder kunnen weten en het persbericht bijvoorbeeld drie maanden geleden kunnen uitsturen? Hadden TDS en Flow (en Tres?) niet gewoon een afspraak kunnen maken over de kosten van de rechten? Nee, want dat was helemaal niet de bedoeling. Het enige wat telt, is hun misselijkmakende concurrentiestrijd over de rug van de televisiekijker. Shame on them!
George Bergmann, Curaçao


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).