Gelezen dat ook de verkeersborden van de Julianabrug vernieuwd zijn? Aan de noordkant zijn er bordjes 50 km/uur aan de linkerbaan ver in het verleden geplaatst en deze zijn echt vergaan door de zon en dus niet vernieuwd. Verzoek heb ik al eerder aan OW gedaan om deze borden te vernieuwen, plus te bepalen welke snelheid er op deze brug gereden mag worden. Daarnaast geld deze snelheid natuurlijk voor alle vier de rijbanen! Tussen de twee rijbanen is een onderbroken streep geschilderd, maar dit zou ten minste bij het omhooggaande gedeelte een niet-onderbroken streep moeten zijn, zodat men niet van rijbaan mag veranderen. In het verleden zijn er verschillende kop/staartbotsingen geweest doordat de weg na de top pas overzichtelijk is. Harder dan 60 km/uur per uur rijden plus onvoldoende afstand houden is de belangrijkste reden van dit soort kop/staartbotsingen. Er is wel beter asfalt gebruikt maar geen betere wegverf. Aan de Otrobandakant zie ik nu een nieuw bord met maximale afdruk van 1.5t, echter niet aan de Pundakant. Er zijn dus nu 2 borden voor het gewicht namelijk ook een maximum gewicht van 45t. Probleem met deze 45t borden is dat als je het bord ziet je niet meer terug kunt of afslaan, dus wat dan? Deze borden behoren geplaatst te worden bij elke afslag voor/naar de brug zodat dan een alternatieve route gekozen kan worden, die dan ook aangegeven moet worden! Daarnaast als het van belang is zowel asdruk als totaal gewicht aan te geven dan behoren beide borden overal onder elkaar en niet los van elkaar geplaatst te worden. OW gaarne actie.
Henk Pasman, Curaçao

ADletters logo


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).