Afgelopen week vonden de wereldkampioenschappen indoor atletiek voor masters plaats in Budapest, Hongarije. Op de 60 meter horden was Alfred Philip Burgos de grote afwezige in de categorie 50-54.
Burgos had zich al ingeschreven en terdege voorbereid; door middel van een speciaal dieet en voedingsupplementen van Now werd hij ruim 7 kg lichter zonder aan kracht en snelheid in te boeten. Schandalig genoeg gaf zijn werkgever geen toestemming om deel te nemen aan dit wereldkampioenschap voor veteranen (masters).
Tijdens de training van afgelopen vrijdag liet hij in het Ergilio Hato stadion een zeer snelle tijd klokken op de 60 meter horden. Hij liep deze tijd zonder tegenstanders en zou hiermee de finale gehaald hebben van afgelopen zaterdag. Deze finale werd gewonnen door Greg Dunson (50) uit Groot-Brittannië in een zeer snelle tijd van 8.56. Verrassend tweede was de Nederlander Johannes Bax in 8.79 en de derde plaats werd opgeëist door de Amerikaanse outdoorkampioen Damon Blakemore uit de VS in 8.84.
Benieuwd of hij nog harder zou kunnen lopen besloot Burgos afgelopen zondag na een training van ruim 2 uur, 60 meter horden uit te zetten. Hij vroeg een van zijn pupillen die 8 seconden op de 60 meter vlak in de benen had, om tegen hem te sprinten naast de 5 horden die hij had opgesteld op de wedstrijdhoogte en -afstand. Na een goede start en een gelijk opgaande strijd finishte Burgos in een handgeklokte tijd van 7.9! Burgos was heel blij met deze tijd omdat hij met deze tijd de 4 jaar jongere Greg Dunson zou hebben verslagen. Spijtig genoeg komt hij dit jaar niet meer uit in dezelfde categorie omdat hij in april 55 jaar wordt, en dan valt in de categorie 55-59. Hij is vastberaden om dit jaar een gooi te doen naar het wereldrecord op de 100 meter horden dat vrij scherp staat op 14.25.
Eunice Martis,
Curaçao

ADletters logo


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).