Wat een geweldige, creatieve stunt hebben de kunstenaars Zanolino en Guillot uitgehaald om Curaçao naar de top te voeren! Een uniek symbool van het niveau van denken van kunstenaars hier op ons eiland.
Maar ook is hun ‘Dream Catcher’ een uniek ‘selling point’ om bezoekers naar Curaçao te trekken. Want wij zijn uniek en bijzonder! Wij hebben een prachtige natuur (kans op nominatie als werelderfgoed van de natuur en cultuur voor een gedeelte van Band’abou), een prachtige (oude) architectuur (op de werelderfgoedlijst), en een onderwaterwereld die, samen met andere tropische koninkrijksdelen, ook op een nominatie kan komen voor werelderfgoeddeel, mits wij onze stinkende best hiervoor doen. Bovendien hebben wij zo langzamerhand een internationaal zeer goed aangeschreven kunstscene.
Dus laten staan die ‘Dream Catcher’, waar Amerikanen meteen trots op zouden zijn, omdat de Indiaanse cultuur hen heilig is. Geef kunstenaars op Savonet (wat een interessant museum staat daar) de gelegenheid iets kenmerkends van zichzelf neer te zetten. Draai de negatieve knop om, bevelhebbers van onze mooie natuur, zeg dat deze hemelbestorming een uitzondering is, en laat weten dat Curaçao toptalent heeft!
Jan Gulmans, Curaçao

ADletters logo


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.