Curaçao heeft bij de wet bepaald op aandringen van de minister van Gezondheid en op voordracht van een tandarts, dat voor het gebit van de arme kindertjes fluoride in het water gedaan moet worden om cariës te voorkomen. Aqualectra met het duurste water ter wereld, die al een naam heeft, dat alles op rolletjes loopt om van te watertanden, zal dit gif aan het water toevoegen, waarbij de maximale dosering van 1,5 mg/l door het WHO toegestaan gebruikt gaat worden. Ik heb nu al het gevoel dat mijn tong samentrekt door de toevoegingen in het water.
Een van de landen waar fluoridering van het water toegepast wordt is de USA. Tussen 1991 en 1998 zijn drie gevallen gerapporteerd van overdosis, waarvan een overdosering van 220 mg/l in Alaska gemeten werd. Deze toevoeging veroorzaakte, dat 262 mensen ziek werden en er eentje het loodje legde. Wat is dit vergeleken met de 18 doden van de Isla? Maak je niet druk, dat doen de politici ook niet of zouden ze zich toch van de fluoridefeiten op de hoogte hebben gesteld?
Verschijnselen zijn benauwdheid, overgeven en diarree. De wet van Murphy zegt: als het een keer verkeerd kan gaan, dan zal dat onherroepelijk een keer of meerdere keren verkeerd gaan.
In 2010 was ongeveer 60 gallon fluoride gestort in de wateraanvoer in Asheboro, North Carolina in 90 minuten. Deze hoeveelheid had in 24 uur toegevoegd moeten worden.
Een Finse studie in 1997 heeft aangetoond, dat het psychologische effect een grote verscheidenheid van symptomen blootlegde, ongeacht of het water was gefluorideerd.
Bij andere gemeenschappelijke watertoevoegingen zoals chloor, hydrofluosilicic en sodium silicofluoride verlaagt de PH (zuurtegraad) en veroorzaakt een toename van de corrosie, maar dit is te verhelpen door de PH te verhogen. Ook zou er een verhoging van bloeddruk kunnen zijn door sporen van arsenicum en lood die in de fluoridesamenstellingen zitten. En dan praten we nog niet eens over de nierdialysepatiënten. Maar daar hoeven we ons niet druk over te maken, zegt men.
In de USA staat vrijheid hoog in het vaandel. Lang leve de vrijheid van beschikking over je eigen lichaam.
West Duitsland fluorideerde haar water van 1952 tot 1971, Zweden van 1952 tot 1971 en Nederland van 1953 tot 1976. Bijna 40 jaar geleden gestopt met fluoridering van het water op grond van bewijs van een groep medicinale praktiserenden, dat er negatieve effecten waren in een beduidend percentage van de bevolking.
Tjechoslowakije 1955-1990, Oost Duitsland 1959-1990, Rusland 1960-1990, Finland 1959-1993, Japan 1952-1972.
Fluoridering van tafelzout, tandpasta en melk wordt onder andere toegepast. Een mooie kans voor Curaçao nu de schoolmelk een hot item is. Uit deze toepassingen kan men uit vrije wil kiezen om ze te gebruiken of niet.
In Europa kan men wel een keuze maken, maar hier niet. Hoe zal de Europese toerist reageren op gefluorideerd water?
Waarom moeten we hier op Curaçao het risico nemen, dat het fout kan gaan, terwijl er andere mogelijkheden zijn?
Germen Kroeger, Curaçao

ADletters logo


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).