Het is er. En het werkt. Het digitale tijdperk is gearriveerd. Een beetje verlaat weliswaar, maar in goede staat niettemin. Hier volgen de feiten.
Mijn sédula is al een tijdje verlopen. Ik gebruik hem af en toe stiekem toch, in de hoop dat niemand naar de geldigheidsdatum kijkt. En het lukt. Vandaar dus dat ik er nog steeds mee rondloop. Ik kan ook zeggen dat het een tijd onmogelijk was om een nieuwe sédula te krijgen, maar dat doe ik niet.
Nu lees ik op maandag 20 januari in de krant dat je via het e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder meer een nieuwe sédula kunt aanvragen. Volgens de advertentie moet je in een mail je naam, sédulanummer (anders dan identiteitsnummer) en telefoonnummer vermelden en aangeven of het een verlopen of gestolen sédula betreft. Gelukkig is mijn sédula niet gestolen, want hoe zou ik achter mijn sédulanummer moeten komen?
Ik blij en ik stuur diezelfde avond nog een mail naar het mailadres met de vereiste gegevens. Ik krijg prompt een autoreplymail terug waarin zij mij als klant aanspreken (goed!) en met de belofte dat ik binnen maximaal twee kantoordagen een afspraak krijg. Ik wacht in spanning af.
Op woensdag (binnen twee kantoordagen, prima!) krijg ik een mail met het bericht dat om een afspraak voor een sédula te kunnen krijgen, zij de volgende gegevens nodig hebben: naam, identiteitsnummer, telefoonnummer en nationaliteit. Goed, niet zeuren, doen.
De volgende dag, donderdag 23 januari, verstuur ik de gevraagde gegevens en ik krijg meteen een autoreplymail terug met dezelfde boodschap als de eerste.
Op zondag 26 januari om 11.00 uur ’s ochtends, krijg ik een mail met het bericht dat ik een afspraak heb op 24-03-2014 om 11.55 uur. Niets raars, mails kunnen op vrijdag opgesteld zijn en door de mailserver op zondag verstuurd.
Nu kan ik niet op die dag en ik stuur een mail waarin ik dat kenbaar maak. Weer een autoreply: binnen twee kantoordagen, bla, bla, bla.
En nu komt het. Tot mijn grote verbazing krijg ik om halftwee ’s middags (op zondag!) een mail met een nieuwe afspraak: 01-04-2014, 8.15 uur. Toch geen 1-aprilmop? Hoe doen zij dat?
Ik zie twee mogelijkheden. Een ‘intelligent agent’ (een computerprogramma) leest mijn mail, checkt of al mijn gegevens in het bestand zitten en geeft mij een afspraak of het Lokèt di Pèrmit werkt op zondag. Hoe het ook zij, het Lokèt di Pèrmit verdient een pluimpje.
Roy Evers,
Curaçao

ADletters logo


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.