Jullie open brief in het Antilliaans Dagblad van 18 januari 2014 liegt er niet om. De taal die jullie daar in bezigen, heb ik vaker gehoord in achterbuurten, als mijn aanwezigheid daar, beroepshalve, was vereist. De daar woonachtige aso’s plachtten op gelijke wijze hun ongenoegen kenbaar te maken. Je kon dat deze mensen niet kwalijk nemen, omdat zij door opvoeding en geringe opleiding zich maar een beperkte woordenschat en uitdrukkingvaardigheid hadden eigen gemaakt.
Sulvaran en Peterson door jullie functie vervullen jullie de rol van sleutelfiguren in de maatschappij. Het is een bekend fenomeen, dat jongeren op hun weg naar de volwassenheid het gedrag van (favoriete) sleutelfiguren imiteren. Het resultaat daarvan zien wij op straat.
En dan nog wat: het Antilliaans Dagblad wordt niet alleen op Curaçao gelezen. Maar ook in de VS, in de regio, in Nederland. Door jullie taalgebruik maken jullie jezelf en Curaçao te schande. Waar het Curaçao aangaat neem ik dat jullie kwalijk.
Luc Janssens,
Curaçao

ADletters logo


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).