Tijdens het middag- en avondnieuws van Telenotisia verschijnt elke dag de afgelopen twee maanden een reclamespot van Reforma. Totaal heeft dat ongeveer nu 40.000 gulden gekost. Het is ondertussen geen oproep voor handtekeningen meer. Vraag is nu welke geldschieters zitten hier achter en met welk doel? Wie heeft 40.000 en meer ervoor over om een verzoek in te dienen bij de Staten van Curaçao voor het aanpassen van de Staatsregeling en/of het kiesstelsel? Er wordt niets concreets voorgesteld.
Transparency International heeft haar rapport uitgebracht en daar staat onder andere onder de aanbevelingen onder punt 2 het volgende: ,,The transparency of political party financing requires particular Attention.” Schotte komt als enige naar voren als woordvoerder en initiatiefnemer van Reforma en verklaart dat het geen politieke issue is, maar op internet is er een duidelijke relatie te zien met zijn partij MFK en ook de laatste bijeenkomst voor handtekeningen is georganiseerd vanuit de MFK-sede, inclusief muzikaal spektakel. Hoe transparant is deze Reforma-actie nu eigenlijk naar de burger toe? Stel dat deze reclame doorgaat tot aan de verkiezingen dan is er pakweg driekwart miljoen aan uitgegeven!
Henk Pasman,
Curaçao

ADletters logo


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).