Een complimentje mag en is op zijn plaats. Als de pr van Selikor mij belt en vraagt of ik blij ben met de service, nou dan raak ik daar niet over uitgepraat, jaar in jaar uit. Een klein bedrijf met weinig afval, want anders kan ik mijzelf niet noemen, is tevreden met de service. Dat gaat veranderen zegt Selikor en wel per 1 januari 2014.
Ik belde met de afdeling Public Relations en kreeg na wat zoeken een allervriendelijkste dame aan de lijn, die mij enkele malen heeft uitgelegd dat ik meer moet gaan betalen omdat alles duurder is geworden. Dus ook het ophalen van afval en alles wat eromheen gebeurt. Selikor kan niet oneindig doorgaan met berekenen van dezelfde tarieven, krijg ik te horen. Ik heb daar alle begrip voor. Iedereen is meer gaan verdienen dus kunnen we ook meer uitgeven voor het ophalen van afval lijkt de strekking van het gesprek. De service die ik nu krijg van Selikor is gewoon goed en mag best wat meer kosten, daarover zijn we het dus eens zegt de dame. Ik kan niet anders dan slikken en ja knikken achter de telefoon.
Niet alleen mag ik meer betalen, ik krijg ook nog een grotere bak. Per 1 januari mag, nee móet ik van Selikor een grotere afvalbak gaan gebruiken. Onze huidige bak is niet vol te krijgen en wordt desondanks iedere week maximaal halfvol geleegd, dan mag je wel eens een weekje overslaan zoals vaker voorkomt. Ons zogenaamde bedrijf produceert minder afval dan een huishouden met twee personen. Wat moet ik met een grotere bak die niet past op de bestaande containerstandplaats? Moet ik nou voor de nieuwe afvalbak ook nog eens een apart slot kopen, omdat die bak anders door de illegale opruimdienst wordt meegenomen?
Hoe moeilijk kan het zijn om mij, mijn eigen vertrouwde container te laten behouden, die dankzij de beveiligde constructie minder gevoelig is voor diefstal? (Bovendien zo goed als nieuw, doordat de vorige total loss werd verklaard na een hit and run tijdens Seú) Ik wil graag wat meer betalen, please, maar onze oude maar nieuwe vertrouwde container daar hou ik van, en die voldoet, die kan zonder aanpassingen nog jaren gebruikt worden!
In een laatste wanhoopspoging mocht ik met meneer Wesley Kook contact opnemen. 4341305 ... tuut tuut tuut u mag een boodschap inspreken ... na de tuuuuuuut ...
En ik wacht en wacht op antwoord...tuut.
Met dank voor de jarenlange goede service.

Dokter P.W. Blankevoort, Curaçao

ADletters logo


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).