De Koninklijk Huis-verslaggever van De Telegraaf, de journalist Pieter Klein Beernink, doet als volgt een videoverslag over het bezoek van de koning aan Curaçao.
De koning maakt een kennismakingsbezoek aan het land Curaçao en zal vandaag een bezoek brengen aan de regering en de Staten. Beiden zullen heel wat uit te leggen hebben aan de koning: 60 procent van de bevolking leeft onder de armoedegrens, 25 procent van de jongeren is werkeloos, veel verhalen over fraude en corruptie, niet alleen door Statenleden zelfs kabinetsleden zouden banden hebben met dubieuze geldschieters uit de Italiaanse maffia en het gokwezen.
Journalist Beernink stel nu eens het volgende: De gouverneur is door de koning uitgenodigd voor een kennismakingsbezoek aan Nederland en zal een bezoek brengen aan de regering en Tweede Kamer. Een journalist van Curaçao doet precies hetzelfde verslag als door u hierboven aangegeven: leg bijvoorbeeld eens uit dat er voedselbanken zijn in het rijke land Nederland.
Wat zal dan de reactie zijn van minister-president Rutte in zijn wekelijks perspraatje? De gouverneur is hier op een kennismakingsbezoek en de regering en Tweede Kamer hebben geen enkele verantwoording af te leggen over het reilen en zeilen van het land Nederland, daar gaan wij over en niet de gouverneur en in een kennismakingsgesprek zullen we hem daarover ook niet lastig vallen en trouwens de gouverneur is bekend met het land Nederland. Een Koninklijk Huis-verslaggever zou als eerste behoren te weten wat de functie is van het Koningshuis en dat is als eerste geen bemoeienis met politiek!
Henk Pasman,
Curaçao

ADletters logo


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).