De ervaringen met de Isla zijn overduidelijk en vooral negatief. Met enige regelmaat geeft Smoc op haar site (stichtingsmoc.nl) inzicht in het verleden, om een uitspraak te kunnen doen over de nabije toekomst. Komende week is er een Nederlandse delegatie op bezoek. Kan zij schone lucht verwachten? Als de delegatie niet onder de rook van de Isla terechtkomt, dan kan zij schone lucht verwachten. Wat ook kan is dat de Isla toevallig even een paar dagen niet produceert zodra als de Nederlandse delegatie voet zet op Curaçaose bodem. Een scenario als dit is niet ondenkbaar, omdat de delegatie vast niet dezelfde ervaring wil als Rutte afgelopen zomer. Indien de Isla lak heeft aan de Nederlandse delegatie en als vanouds begint te brommen en te kraken, dan valt te verwachten dat het verleden onverkort wordt gecontinueerd. Het nabije verleden laat wederom zien dat WHO-normen werden overschreden, zo blijkt uit eerste zwaveldioxidemetingen ter hoogte van Kas Chikitu.

Arjan Linthorst, Stichting Schoon Milieu op Curaçao (Smoc)

ADletters logo


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).