Zoals door Carlos Weeber al eerder in de media werd opgemerkt, ligt de nieuwbouw van het ziekenhuis wel zeer ‘krapjes en wat ongelukkig’ op het beschikbare terrein. Het huidige ontwerp kent vier vingervleugels. De twee meest rechtse, van voren gezien, zouden op de andere kunnen worden gestapeld. Het derde gebouw aan de achterzijde kan op het middelste gebouw van de achterzijde worden geplaatst. Dit wordt dan 9 à 10 verdiepingen hoog. Mooi uitzicht bovenin dus. Door deze verticale metamorfose kan de Hamelbergweg hoogst waarschijnlijk blijven. Het helikopterdek kan op het linker gebouw aan de achterzijde komen.
Vroeger kende wij het monster van Pietermaai. Het monster van Otrobanda bestaat nog steeds. Breng alle toko’s in Colon naar het nieuwe ‘shopping paradijs’ genaamd Sambil. Na sloop zal er een groot terrein vrijkomen. Schuif het geprojecteerde ziekenhuis naar achteren en naar boven. Hierdoor ontstaat aan de voorzijde een mooie ruimte die als entree extra allure kan worden meegegeven. De bevoorrading kan nu ook gemakkelijker aan de achterzijde plaatsvinden. Een win-winoplossing voor meerdere partijen.

Frits Pel,
Voormalig adviseur ad interim diverse ziekenhuizen in Nederland,
Curaçao

sehos


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.