Ik maak(te) van de gelegenheid die Facebook biedt gebruik om u als minister er op attent te maken dat de kiezelstenen en na de regen meegesleepte kleine stenen die op de weg komen te liggen, het verkeer hoogst onveilig maken.

steentjes
Deze steentjes werken als kogellagers. Als je toevallig moet remmen wanneer je erover heen rijdt, is de kans groot dat je doorschiet, met alle gevolgen van dien.
Het is een veel voorkomend gevaar op de weg, maar het is vooral op de weg van en naar Fuik gevaarlijk. Die weg dient voor de aanvoer van meerdere soorten grint. Alle vrachtwagens gaan over het net herstelde kruispunt richting de bouw en deze wordt daarom extra bezaaid met deze steentjes.
Er doen zich verschillende problemen voor:
1. De chauffeurs die het grint aan moeten voeren werken op basis van geleverd materiaal. Het maakt voor hen niet uit of een kwart of halve kuub grint uit de truck weggeslingerd is. Dus rijden ze in volle vaart terug over deze doorgaands stille verkeersweg;
2. Het grint word in open trucks vervoerd die niet afgedekt zijn.
3. Er is geen geregelde ‘schoonveeg’ ploeg.
4. Als deze terugkerende trucks op het kruispunt bij Porta Blanku plotseling moeten remmen, dan rollen ze vanwege hun gewicht over die steentjes door. Als er dan toevallig iemand over het kruispunt loopt, of een auto rijdt, dan wordt deze geschept. We weten allemaal wat de gevolgen zijn van een botsing tussen een zware vrachtwagen en een mens.
Verder niets dan lof voor dat vernieuwde kruispunt bij Porta Blanku. We hopen dat uw departement nog wel het werk afmaakt en geen rotzooi, afval, zand, stenen en materiaal langs de kant van de weg laat liggen en we maanden moeten wachten om het helemaal af te zien.
Neem me niet kwalijk dat ik dit medium gebruik om mijn grieven bekend te maken. Brieven aan het parlement, zelfs brieven die voor ontvangst worden getekend, worden niet behandeld of beantwoord, reden waarom ik me in het vervolg direct zal richten aan de verantwoordelijke persoon en het volk.
Nogmaals goed werk, al die wegverbeteringen en nieuwe wegen.
Een wet door het parlement laten maken en aannemen die vrachtwagens verplicht hun lading te bedekken en af te schermen zou een oplossing zijn.
De minister heeft ondertussen kort en krachtig via Facebook geantwoord met: ,,Noted Mr. Casimiri.” Meer kan ik niet wensen.
Andrés Casimiri, Curaçao


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).