Ik ben verbijsterd over de reactie van de minister van Justitie Nelson Navarro op de dood van ‘Pretu’, de vermeende moordenaar van de moordenaar van politicus Helmin Wiels. Hoe haal je het in je hoofd om daar niet de politieke verantwoordelijkheid voor te nemen en de zaak af te schuiven op het Openbaar Ministerie (OM) en de politieleiding?! Bij de IRT-affaire in Nederland traden ministers Van Thijn en Hirsch Ballin af omdat de misstanden inzake het doorvoeren van drugs onder hun politieke verantwoordelijkheid viel, terwijl zij daar zelf geen enkele directe bemoeienis bij hadden omdat alles was gebeurd onder hun voorgangers. 
Maar Navarro zat wel op zijn post. Navarro, jij zat en zit op die post en had een vent moeten zijn door je verantwoordelijkheid te nemen en gewoon je ontslag in te dienen, in plaats van naar anderen te verwijzen en de Staten te smeken je aan te laten blijven ‘omdat het niet jouw schuld was, maar die van anderen’. Wat een slappe mentaliteit.
En partijleider Alex Rosaria van Navarro’s partij PAIS is voor mij hierbij ook door de mand gevallen. Hij had Navarro instructie moeten geven diens politieke verantwoordelijkheid te nemen. Navarro, de man die ooit diens kantoorgenoot Eric de Vries ondersteunde in diens strijd tegen de criminaliteit met de ‘witte mars’, waar duizenden mensen aan meededen, is wat mij betreft nu met zijn ‘ik-sla-om-mij-heen-want-de-mes-heeft-mij-gesneden’-houding volstrekt in de plomp gezakt.
Navarro, be a man. Go home.

Marjo Nederlof, Curaçao

ADletters logo


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.