De concurrerende luchtvaartmaatschappij is nog niet naar het graf gedragen en Insel Air komt met nieuwe bagageregels. Vanaf vorige week mag je als reiziger nog maar 1 stuk handbagage mee aan boord nemen. Dit staat netjes aangekondigd op de website en het personeel heeft de juiste instructies ontvangen. En ja, net bevestigd door de klantenservice: ook een laptoptas is 1 stuk handbagage. Als zakelijke reiziger weet je het: je gebruikt het web check-in van de maatschappij om wachttijd bij de balies te voorkomen, wat net weer een half uurtje scheelt. En bij aankomst; je probeert altijd zo dicht mogelijk bij de uitgang te zitten; ga je zo snel mogelijk richting douane en dan direct met je koffer naar buiten. Want wachten op bagageafhandeling kost weer een half uur. Daarvoor zorg je dan altijd dat je een kleine koffer met zo minimaal mogelijk inhoud hebt die je het vliegtuig mee in sleept. En dan uiteraard die vervelende maar noodzakelijke laptop. Vanaf nu niet meer: of een uur extra tijd kwijt, of bij het instappen 50 dollar in contanten afrekenen. Helaas hebben we voor Sint Maarten momenteel geen alternatief, maar naar de andere bestemmingen is er keuze. Dan maar geen StarMiles, maar gewoon weer Aadvantage-, Life- of no Miles. Het gaat niet alleen om de ticketprijs, maar veel meer om het op tijd vertrekken en aankomen, de dienstverlening en het reisgemak. Daar hoort iedere keer je portemonnee trekken bij het instappen niet bij.
Anne Zeeman,
Curaçao

ADletters logo


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).