Iedere makelaar kan het u vertellen. Inmiddels zijn 5 locaties voor het nieuw te bouwen ziekenhuis de revue gepasseerd. Meest reëel zijn Otrobanda en het Amstelterrein. Iedere oplossing heeft zijn pro’s en contra’s. Voor zover mij bekend is er nog nimmer onderzocht in hoeverre voornoemde locaties een synergetisch geheel zouden kunnen vormen.

In Nederland zijn bij diverse grote zorginstellingen ingrijpende verbouwingen en verhuizingen geweest op basis van het voortschrijdend inzicht en met name aangaande functionaliteit. Een voorbeeld: in Arnhem zijn binnen de Alysis Zorggroep, beter bekend als Rijnstate, de meeste poliklinieken en de laboratoria van Arnhem naar Velp overgebracht.

Naar analogie hiervan zou op het Amstelterrein hoogbouw kunnen plaatsvinden met het ‘high tech’-gebeuren zoals radiologie, operatiekamers, intensive care, medium care. In verband met mogelijke complicaties moeten de kraamafdeling en de neonatologie hier ook worden ondergebracht.

In Otrobanda zouden dan onder andere de poliklinieken, dagopname en ‘longstay’ patiënten kunnen blijven. Aangezien het hier om een groot terrein gaat waar zich ook diverse gebouwen bevinden die een historische waarde hebben, kan een medisch congrescentrum worden ondergebracht, waar ook online real-time ingrepen wereldwijd kunnen worden gevolgd. Uiteraard dient dit te worden gepromoot met een vakantie op dushi Kòrsou. Genoeg te doen en te zien voor deze congresgangers, die niet op een ‘depchi’ hoeven te kijken. Succes verzekerd.

Frits Pel, Nederland

 


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).