Curaçao Ports Authority is de beheerder van de Emmabrug. Onze pontjesbrug is gerenoveerd in 2005/6. Na vier jaar merkte ik dat houtrot optrad van het wegdek. CPA en OW hierop geattendeerd. Dit hout is speciaal hardhout toen ingevoerd vanuit Afrika en zou dus jaren mee moeten. De renovatie heeft 4,5 miljoen euro gekost en is betaald door de Europese Unie. De afgelopen jaren heeft CPA steeds stukken laten vervangen met reservehout van de renovatie. Van de week was ik weer op de brug en heb toen 44 foto’s gemaakt van verrot hout en hiervoor aandacht gevraagd van CPA. Als dit zo door gaat zal het gehele dek vervangen moeten worden door dit soort reparaties, maar daarmede is in mijn ogen niet het probleem opgelost. Daarnaast is het resultaat een zeer onregelmatig oppervlak. Mijn vermoeden is dat een ontwerpfout de schuldige is. Hetzelfde hout op de pontjes heeft dit probleem niet. Het water kan niet afgevoerd worden, de naden zitten gedeeltelijk dicht met allerlei vuil. Mijn advies is om nu een technisch rapport op te laten maken naar de oorzaak en vervolgens aan de hand hiervan tot een aanpak te komen. Op deze manier doorgaan is niet de oplossing en ben je duurder uit. Daarnaast moet eenieder nu opletten om niet te struikelen.
Henk Pasman, Curaçao


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).