×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 69 niet laden

Heel enthousiast las ik in een lokale krant ‘Milieu hoog op agenda van minister Palm’. Ik hoop dat deze minister inderdaad de nadruk zal leggen op het milieu in de periode dat hij regeert.
Een van de producten die desastreus is voor ons milieu is plastic. Plastic is een chemisch product dat niet makkelijk verteert. Een tijd geleden nam de overheid maatregelen tegen het gebruik van plastic zakken voor het vervoeren van levensmiddelen. Een tijdje later konden we alweer waarnemen dat wederom plastic zakken werden gebruikt in bepaalde super- en minimarkten, alsof er niets aan de hand was.
Andere producten die schade berokkenen aan het milieu zijn de opwaardeerkaarten voor mobiele telefoons van UTS en Digicel zoals kaarten voor Tilin, Chippie en Digicel. UTS gebruikt bijvoorbeeld niet minder dan 3 onderdelen voor elke opwaardeercode, twee soorten plastic en een kaartje van karton. Een groot percentage van de gebruikers gooit de kaartjes na gebruik op de grond met alle gevolgen van dien. Vooral het plastic, dat op zichzelf er onschuldig uitziet, is wat de grootste schade veroorzaakt aan het milieu. Dit plastic heeft de neiging weg te vliegen en in de zee terecht te komen. Vissen kunnen dit aanzien voor voedsel en eten het op. Naast dat vissen eraan dood kunnen gaan is er ook de kans dat vissen met plastic in hun maag terechtkomen op onze borden met de kans dat de mens op zijn beurt het plastic nuttigt.
Ik ben van mening dat UTS net als andere telecommunicatiebedrijven maar een kaart moet kunnen gebruiken voor de opwaardeercodes. Niet alleen spaart dit het milieu, het reduceert ook de kosten voor de productie van de kaarten waardoor de telefoontarieven verlaagd kunnen worden. Door van UTS te eisen dat ze rekening houden met het milieu kunnen we ook eisen stellen aan andere telefoonkaarten die op het eiland worden geïmporteerd.
André Mardenborough, Curaçao


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).