De aanslag op PS-leider Helmin Wiels is ronduit schokkend. Het is te hopen dat de politie en het Openbaar Ministerie snel de daders vinden en dat die ook zwaar berecht zullen worden. In die tussentijd moet een dringend beroep gedaan worden op het bestuur, de leden en de aanhangers van Pueblo Soberano - en op de gemeenschap in zijn geheel - om geen voorbarige conclusies te trekken over de achtergrond van deze moord.
Alle opties over wie dit verschrikkelijke feit heeft gepleegd staan nog open: een aanslag uit politieke hoek (vanuit de oppositie of vanuit de eigen gelederen), een afrekening vanuit het criminele circuit (al dan niet gepaard gaand met een persoonsverwisseling, of een stomme poging tot beroving) of uit de relationele hoek (crime passionel). Alles staat nog open.
Dat het verschrikkelijk is dat een politicus vermoord is, zal iedere democraat onderschrijven, maar dat maakt het - op dit moment - nog niet tot een politieke moord. Ik wens de familie, de vrienden en de partij van Helmin Wiels veel sterkte en wijsheid toe. U gaat een moeilijke tijd tegemoet.

Marjo Nederlof,  Curaçao


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).