De aanslag op PS-leider Helmin Wiels is ronduit schokkend. Het is te hopen dat de politie en het Openbaar Ministerie snel de daders vinden en dat die ook zwaar berecht zullen worden. In die tussentijd moet een dringend beroep gedaan worden op het bestuur, de leden en de aanhangers van Pueblo Soberano - en op de gemeenschap in zijn geheel - om geen voorbarige conclusies te trekken over de achtergrond van deze moord.
Alle opties over wie dit verschrikkelijke feit heeft gepleegd staan nog open: een aanslag uit politieke hoek (vanuit de oppositie of vanuit de eigen gelederen), een afrekening vanuit het criminele circuit (al dan niet gepaard gaand met een persoonsverwisseling, of een stomme poging tot beroving) of uit de relationele hoek (crime passionel). Alles staat nog open.
Dat het verschrikkelijk is dat een politicus vermoord is, zal iedere democraat onderschrijven, maar dat maakt het - op dit moment - nog niet tot een politieke moord. Ik wens de familie, de vrienden en de partij van Helmin Wiels veel sterkte en wijsheid toe. U gaat een moeilijke tijd tegemoet.

Marjo Nederlof,  Curaçao


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.