Eindelijk is er een inspecteur vóór de volksgezondheid, die voor de veiligheid van de patiënten optreedt. Al jaren heerst op Curaçao in de operatiekamer een wild west. Operaties worden anders omschreven zodat er meer geld gevangen kan worden bij de verzekeraars; Operaties gaan verkeerd, dat zagen we al een paar jaar terug toen een borst werd geamputeerd en ook nog aan de verkeerde werd geopereerd. Bepaalde operaties worden niet door de vaatchirurg uitgevoerd, maar door een algemeen chirurg; een vaatchirurg wordt door die zelfde groep algemeen chirurgen weggepest en niet toegelaten. En ze spreken nog steeds over topklinische zorg, zeker als het om de zogenaamde maagverkleiningsoperaties gaat. Te hoog mortaliteitscijfer; operatie geslaagd, patiënt helaas overleden. Bonaire (lees: Nederland) heeft al besloten om de specialisten en het ziekenhuis op Curaçao te mijden.
Eindelijk is er een inspecteur vóór de patiënten, die operatiekamers sluit omdat ziekenhuisdirecties incapabel zijn om het bedrijf te runnen en er gewoon niets verandert. De inspecteur is fraude op het spoor, de inspecteur onderzoekt het aantal doden na een specifieke operatie en krijgt geen medewerking! Iedere criminele actie leidt tot samenzwering en juist de kritische vereniging van medisch specialisten VMSC gaat pal achter twee specialisten staan? Er is meer loos, er is meer fraude! Want waarom wordt een vakbroeder zo beschermd door zijn vereniging; dat klopt gewoon niet. Nog maar één specialist kwam hier tegen in opstand. Onze godenzonen laten ons bij de poort van hun koninkrijk maanden wachten, dan volgt er een entree na nog eens uren wachten en dan maar hopen dat de specialist de juiste diagnose stelt, de juiste arm, borst of been opereert. De samenzwering is nu compleet. De VMSC geeft nu geen informatie meer aan de inspecteur. Bovendien gaat deze inspecteur over een paar nachtjes naar Nederland terug. De minister is blijkbaar ook geïntimideerd, want hij heeft nog geen vacature geplaatst voor een gelijkwaardige opvolger. Ook de projectleider van het geïntegreerd medisch specialistisch bedrijf wordt afgeschoten, de godenzonen gaan echt niet integreren, ze houden hun eigen koninkrijkje met een eigen kluisje met alle cashbetalingen die nooit op een eerlijke manier het daglicht zien. Ik stem voor de inspecteur Jan Huurman, een contract van nog minstens drie jaar en we betalen hem van het zwarte geld van de godenzonen die vervolgens echt als menselijke monteurs integreren en opereren.

Lucia Martina, Curaçao


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.