Met verbazing heb ik dit verslag gelezen wat volgens onze mening (van mijn man en mij) niet op waarheid berust.
Op donderdag jongstleden hebben wij gereageerd op de oproep in uw krant van de heer Scoop om aanwezig te zijn op een bijeenkomst voor gepensioneerden bij Klup di Shell om te praten over de basisverzekering ziektekosten en wat dit voor gepensioneerden inhield.
Bij deze bijeenkomst was ook Omayra Leeflang aanwezig, die heel duidelijk en goed de gepensioneerden heeft geïnformeerd.
Ook was er gelegenheid voor een ieder om zijn eigen ervaringen te ventileren. Er waren ervaringen bij waarbij je je ogen niet droog hield.
Enkele punten uit de vergadering:
-een gepensioneerden moet 10 procent van zijn zuivere inkomen (bruto) als premie betalen tegenover een werknemer die 3 procent betaald, wat een groot verschil maakt van 7 procent.
-geen vergoeding voor een bril, terwijl de meesten ouderen juist brildragend zijn.
-geen vergoeding voor de tandartskosten, terwijl dat ook juist op oudere leeftijd van nog meer belang is willen we normaal ons eten kunnen blijven eten zoals we dat voor die tijd ook deden.
-dat de basisverzekering nog verder uitgekleed is door een clausule dat zodra je het eiland verlaat om een reis te maken, je niet meer verzekerd bent voor ziektekosten, wat inhoud dat je verplicht bent om je apart te verzekeringen voor ziektekosten als je een reisje gaat maken. Ook dit zal voor oudere mensen voor een hogere premie zorgen.
Na de vergadering was de heer Scoop bereid met de gepensioneerden direct te vertrekken om een van te voren opgestelde en voorgelezen petitie aan te bieden bij het Bestuurscollege. Echter werd er besloten, op verzoek vanuit de zaal, om de volgende dag om 9.00 uur te vertrekken vanaf het Waaigat.
Nu ik het verslag in de krant doorlees krijg ik de indruk dat onze demonstratie is misbruikt door de MFK en de Vakbonden tegen de ob-plannen van de regering wat geheel niet onze inzet was, waardoor wij met onze demonstratie naar de achtergrond zijn geduwd. Jammer, want wij waren heel enthousiast en er waren veel ouderen die niet meer zo goed ter been waren en toch mee zijn gelopen.
Tineke Poulino-Gijzen,
Curaçao


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).