Staat er in de krant ‘Ouders kiezen liever voor een Nederlandstalige school’ en dan vraag ik mij af: waarom?
Zouden ze tóch het gevoel hebben dat Nederlandstalige scholen beter zijn dan de Papiamentstalige scholen? Zouden ze toch inzien dat een kind meer kans van slagen heeft als het verder wil gaan studeren als het in het Nederlands les krijgt?
Tweehonderd ouders wilden hun kind inschrijven en er was slecht plaats voor dertig. Dat wil toch wat zeggen of niet soms? Zijn onze mensen blind of zo?
We weten nog steeds niet of het onderwijs gratis is of niet want er heerst nog steeds verwarring. Opeens gaan ze nou geld bedelen bij PdVSA, wat in de eerste plaats al de intentie was van de Farc-fan die zich minister van Cultuur en Onderwijs waande en de grootste blunder heeft begaan die ons onderwijs ooit heeft meegemaakt. We lijden nog steeds onder die ondoordachte beslissing.
Van deze man moeten ze zijn vervaldatum veranderen want hij heeft met onze toekomst gespeeld!
Ik dank God op m’n blote knieën dat ik geen kinderen meer op school heb zitten, het wordt met de dag erger.
Onder een van de foto’s in de krant staat: ‘De school heeft onderwijs van hoge kwaliteit in het vaandel staan en maakt gebruik van moderne en nieuwe onderwijsleermiddelen en streeft naar een kindvriendelijk en veilige omgeving’.
Een poos geleden wilden de onderwijzers een actie voeren omdat ze zich niet veilig voelden op school.
Als zij zich niet veilig voelen, hoe moeten de kinderen zich dan voelen?
Denk na: er zijn maar een paar scholen op deze klip die aan die criteria voldoen en de ouders weten dat en kiezen daarvoor!
Ben ik blij dat ik geen Papiaments op school mocht praten zeg!
Mi ta hari muri riba e pida baranka aki!
Arthur Donker,
Curaçao


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).