Onze stroomtarieven zijn als volgt onderverdeeld: bij verbruik in kilowattuur (kWh) per maand: tarief A t/m 250 kWh, tarief B tussen 250 en 350 kWh en tarief C boven 350 kWh.
Per 1 maart is dat afgerond voor A: 75 cent, B: 85 cent en C: 90 cent per kWh.
Betaald kan worden vooraf of achteraf. Achteraf komt de meteropnemer de stand opnemen aan het einde van de maand en bij vooraf, middelss het Pagatinu-systeem, moet je betalen bij één van de verkooppunten.
Bij Pagatinu heb je nu het volgende probleem. Er is geen meterstand aan het begin en het einde van de maand. Het systeem weet dus niet het juiste verbruik per maand. Door op de juiste manier per maand in te kopen kan je dit probleem zelf oplossen. Stel bijvoorbeeld dat je op de eerste van de maand maart voor 500 kWh (gebaseerd op je gemiddeld verbruik) aan stroom hebt gekocht. Aan het einde van maart geeft de meter nog 50 kWh aan. Koop je nu op bijvoorbeeld 30 maart weer 500 kWh dan rekent het systeem uitsluitend met tarief C, terwijl als je dit koopt op 1 april het systeem rekent met tarief A, B en C, dus goedkoper. Stel nu dat je het einde van maart niet haalt, dan is het verstandiger om alleen te kopen benodigd voor de resterende dagen van maart (bijv. 50 kWh) en de rest voor de maand april begin april. Alleen op deze manier ben je verzekerd dat je elke maand van de tarieven A en B gebruik kunt maken. Dit probleem doet zich alleen voor bij vooruit betalen voor het verbruik van de gehele maand of meer. Koop je om de paar dagen of per week dan is het geen probleem. Binnen de maand houdt het systeem bij hoeveel gekocht is per tarief.
Henk Pasman,
Curaçao


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).