Wie heeft er geen problemen met Aqualectra vraag je je af, als je de mensen ziet wachten daar op Santa Rosa, je moet er een ochtend voor uittrekken om je problemen te bespreken en dan nog is het niet opgelost!
Sinds mei 2012 hebben we zonnepanelen op het dak, je zou denken: dan ga je minder betalen voor elektra, want je geeft stroom terug. Dat heb je mooi fout want Aqualectra plaatst een nieuwe meter, een digitale meter, maar ze hebben de meteropnemer niet geïnstrueerd hoe ze die moeten lezen. Er zijn drie standen op die meter. Voorbeeld: gebruikstand, teruggavestand, en totaal van beide. Je zou denken gebruik- en teruggave wordt van elkaar afgetrokken. Fout! Aqualectra telt dit mooi bij elkaar op en neemt als eindstand het totaal van beide, dus we betalen ook voor de stroom die we terugleveren!
Dit gaat al vanaf 29 oktober 2012, sinds we een nieuwe meter kregen. Daarvoor ook problemen omdat we met vakantie waren liep de oude meter alleen maar terug tot wel 1.040 kW. Brieven, e-mails, telefoongesprekken, het mag allemaal niet helpen, ze sluiten gewoon af. Ook vandaag weer afgesloten, we zijn thuis, hebben een bel aan de poort, maar nee hoor, gewoon niets zeggen en gewoon afsluiten!
En maar hoge rekeningen sturen die wij niet van plan zijn te betalen. Als je ze probeert te bellen nemen ze niet op of ze laten je wachten. Mensen van Aqualectra, wat moeten we doen om een gecorrigeerde rekening te krijgen zoals al beloofd vorig jaar september? En haal a.u.b. ook die foute aansluitkosten van de rekening... straks 3x.
Vanaf 1 januari tot nu hebben wij de stand bijgehouden.
Gebruik stand 1 januari: 616 kW, stand 6 februari: 915 kW. Dus totaal gebruik 299 kW. Teruglevering stand 1 januari: 527 kW, stand 6 februari: 842 kW. Totaal geleverd 325 kW.
De totaalstand levering en teruggave van 6 februari telt Aqualectra bij elkaar op en brengt dat in rekening, dat terwijl we in deze periode 26 kW meer terug geleverd hebben dan gebruikt.
Hier krijg je echt hartklachten van.
Wanneer komt hier een einde aan?
Een zeer ontevreden klant,
Familie W.A. van der Gulik,
Curaçao


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.