Net terug in Nederland zie ik de sneeuw liggen en de thermometer 0 graden aangeven.
Anders dan de afgelopen 16 dagen toen ik te gast op jullie eiland mocht zijn. Een eiland waar ‘haast’ niet bestaat en het zonnetje je elke dag toelacht. Een eiland van mooie bewoners en nog oude cultuur en vooral relaxen en rust... totdat de Nederlanders de stranden innemen.
Irritante 30’ers, mogelijk wonend op het eiland en al dan niet werkend voor de Nederlandse overheid, wellicht goed opgeleid maar afgestudeerd op het vak ‘Arrogantie’ met maling aan de Curaçaose manier van leven en geen respect hebben voor wat normaal is op Curaçao.
In hun kielzog volgt een klein leger aan onhandelbare ongeleide projectielen, die nog nooit geleerd hebben wat ‘luisteren’ daadwerkelijk betekent.
Schreeuwend en jankend terroriseren deze ettertjes de stranden.
Zo kon het gebeuren dat deze lieverdjes op het Sea Aquarium Beach bij de snacktent van Aloha een boom vernielden zonder dat daar iets van gezegd werd door de meegereisde moeders, au pairs of oppas.
Die hadden het ook veel te druk met hun social media en het publiekelijk bespreken van elkaars relatieproblemen.
Behalve fatsoen hadden ze blijkbaar ook de normen en waarden in Nederland achtergelaten.
Op zo’n moment schaam ik me Nederlander te zijn en kan ik me heel goed voorstellen dat er binnen de Curaçaose gemeenschap verzet is tegen de Nederlandse bemoeienis en dat ze deze landgenoten liever kwijt dan rijk zijn.
Ik hoop dat jullie op het eiland op een dag de juiste keuze maken hoe de relatie met Nederland zou moeten worden.
Schop daarna deze yuppen met hun kroost van het eiland zodat het weer gezellig wordt en ik, indien het me gegund is, weer van jullie gastvrijheid en lekkere klimaat mag genieten.
Cees Koper
Zandvoort, Nederland


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).