Ik ben op zoek naar mensen die foto’s hebben, nog wat te vertellen hebben of bij deze ingrijpende gebeurtenis zijn geweest. Op 30 maart 1952 werd er in de baai van Knip een kind aangevallen door een haai. De heer Eggink, toen werkzaam bij CSM, twijfelde geen moment en redde het kind. Hierdoor raakte hij ernstig gewond en moest vijf maanden in het ziekenhuis verblijven. Voor zijn moedige optreden is hij later, op 20 februari 1952, gedecoreerd in het Gouvernementhuis door A.A.M. Struycken. Met grote belangstelling wacht ik af.
Contact opnemen kan via Jan Boogaert, 5123751. Hij is tot 27 februari op het eiland.
Jan Boogaert, Nederland


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.