U bericht regelmatig over de ontwikkelingen inzake de nieuwe basisverzekering ziektekosten (BVZ). Ik tracht een en ander zo goed mogelijk te volgen, maar ik ben volkomen de weg kwijt geraakt in de wirwar van voorstellen en hoe deze verzekering er nu uit gaat zien en wat het voor mij als gepensioneerde Nederlander zou betekenen als ik mij op Curaçao zou vestigen en permanent daar zou gaan wonen.
Ik heb getracht via allerlei instanties en overheidsinstellingen informatie te krijgen, maar niemand weet het of geeft geen antwoord op mijn e-mails of vragen, of verwijzen door naar personen die het ook niet weten.
Zou u als redactie eens aandacht kunnen besteden aan dit probleem en kunnen uitzoeken wat je zoals in mijn geval moet doen om als gepensioneerde Nederlander een ziektekostenverzekering te kunnen afsluiten op Curaçao onder het nieuwe ziektekostenstelsel en wie kan mij de juiste info geven?
Onderstaand vindt u mijn vraag die ik aan diverse instanties en verzekeraars stuurde en waar ik nietszeggende antwoorden op kreeg; mij verzekeren bij een commerciële maatschappij is ook geen optie omdat die geen personen verzekeren die ouder zijn dan 50 jaar.
Kunt u mij uitleggen wat de gevolgen zullen zijn voor Nederlandse gepensioneerden van 60 jaar en ouder die zich op Curaçao willen vestigen en daar permanent gaan wonen, ik heb hierover in alle publicaties, pers en anders niets kunnen terugvinden, hoe en waar moeten zij zich verzekeren, zoals u weet kunnen personen boven de 50 jaar zich niet bij commerciële verzekeraars zoals Ennia verzekeren. Dus mijn vraag is: kunnen zij gebruikmaken van de nieuwe ziektekostenverzekering en hoeveel premie gaan zij dan betalen en waar moeten zij zich melden?
A.C. Boelen, Voorburg, Nederland


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).