Een telecomprovider deed mij een aantrekkelijk voorstel: een abonnement voor maar liefst zestig gulden minder per maand dan ik kwijt ben bij UTS, mijn huidige aanbieder. Dat kwam mooi uit, want het tweejarige contract met UTS liep binnen twee weken af. Na een overeenkomst te hebben gesloten met de nieuwe provider, meldde ik mij bij UTS. Die stuurde mij langs verschillende vestigingen: Caracasbaaiweg, Santa Rosaweg en uiteindelijk Santa Maria. Na het invullen van een lijvig formulier, kreeg ik van customer service te horen dat mijn contract twee maanden eerder stilzwijgend was verlengd. Met andere woorden: ik moest weer een jaar betalen.
Mijn contract heeft helaas tropische storm Tomás niet overleefd, waardoor ik het niet heb kunnen nalezen. Dat leek mij ook niet nodig, omdat het inmiddels in Nederland en de Verenigde Staten niet meer mogelijk is dergelijke contracten stilzwijgend te verlengen. Ik ben er helaas ten onrechte van uitgegaan dat UTS zich aan Curaçao aan deze regel had geconformeerd.
Uiteraard stelde ik voor om gezamenlijk te komen tot een oplossing. Volgens UTS is de enige manier dat ik zelf iemand vind die mijn contract overneemt. Helaas ken ik zo iemand niet, maar UTS zou mij kunnen bellen als een nieuw persoon zich aanmeldt voor een contract. Dat is echter te veel moeite, daar is immers de customer service niet voor. Merkwaardig, bij de meeste bedrijven is die afdeling er om klanten te bedienen, zoals de naam doet vermoeden. Mijn voorstel om een ‘boete’ van twee maanden ‘servicekosten’ te betalen, was ook geen mogelijkheid.
Zoals u wellicht weet heeft UTS bellen geen zin, want er wordt niet opgenomen. Mailen kan zelfs niet, want het ontbreekt dit (tele)communicatiebedrijf aan een e-mailadres. Ondanks de toezegging dat ik gebeld zou worden bleef het stil bij UTS. Na een tweede bezoek aan Santa Maria, het invullen van een nieuw formulier en een aantal telefoontjes van mijn kant, werd mij mondeling verteld tot welke conclusie UTS was gekomen. Nee, er wordt door UTS niemand aangedragen om mijn abonnement over te nemen, mijn contract had niet verloren moeten gaan bij Tomás (ik had eigenhandig voor een nieuw contract moeten zorgen) en ik dien een volledig jaarabonnement te betalen. Het zal niet verrassen dat ik bovenstaande nooit per e-mail bevestigd heb gekregen.
Ik zal nu noodgedwongen in een van de winkels van UTS moeten gaan zitten, mensen moeten aanspreken of ze een contract gaan afsluiten met UTS en mijn eigen contract aanbieden. Om eerlijk te zijn heb ik weinig zin en tijd om als salesperson voor UTS te spelen. Dus, bel mij gerust op 5174006, dan kunt u tegen gereduceerd tarief mijn abonnement overnemen. Al met al toch een goede koop als de andere provider nog geen service in uw gebied levert, want bellen en mailen gaat prima bij UTS. Alleen bellen en mailen mét UTS lukt niet, dan weet u dat vast.
Graag spoedig bellen want die mobieltjes van UTS gooien we er ook uit.
Ingrid van ’t Hof, Curaçao


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.