×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 69 niet laden

Na eerste kerstdag de uitgelekte kerstrede gezien te hebben op internet van koningin Beatrix kregen we gisterenavond de kerstrede van onze gouverneur mevrouw van der Pluijm-Vrede te zien.
We zagen onze gouverneur zitten voor een kennelijk altijd dezelfde opgetuigde boom. Ook na een bepaalde tijd hoorden we almaar dezelfde woorden met af en toe het bewuste vingertje, net zoals leerkrachten kinderen toespreken. Het was een lezing in het Papiaments, vrij kinderlijk opgedragen aan een kleuterklas waar u opriep tot eenheid en begrip. Na de Papiamentstalige voordracht was de uitzending afgelopen; geen Engelse, geen Nederlandse of Spaanse versie. Het lijkt hierdoor dat u als gouverneur hoogstwaarschijnlijk lak heeft aan een grote groep mensen die zich ook inzetten voor ons eiland Curaçao.
Met weemoed denk ik terug aan onze oud-gouverneurs; heer Goedgedrag, heer Saleh en wijlen heer Römer. Mensen die respect afdwongen en de mensen in hun waarde lieten. Geen kleuterklasgedrag maar netjes de bevolking in alle talen aan- en toesprekend. Het maakte niet uit welke talen er gebruikt moest worden. We waren immers bezig om van Curaçao één eiland te maken.
Nu zijn de kaarten anders geschud. Er wordt op een kinderachtig schoolse manier in het Papiaments een select groepje van de bevolking toegesproken. Vraagt dan zelfs nog om ‘eenheid’ en laat vele andere groepen mensen in de kou staan die ook hun aandeel hebben in dit land.
Met alle respect mevrouw van der Pluijm-Vrede, u liet duidelijk zien in deze toespraak dat u onder druk staat van een huidige, discriminerende politiek. Een politiek die wel geld en knowhow aan wil nemen vanuit het buitenland maar geen respect naar de vele nationaliteiten toont. Als u eenheid oproept en één wilt zijn dan zult u ook zelf het voorbeeld moeten geven van eenheid.
Hopelijk dat de komende gouverneur dit respect jegens alle bewoners van ons eiland weer gaat tonen. Ondergetekende wenst u en uw opvolger hierin zeer veel sterkte, al is dan deze boodschap in het Nederlands aan u geschreven.
Met een vriendelijke groet,
J.H. Baselmans, Curaçao


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).