Met grote verbazing hebben de ouders van de kinderen van Curaçao Soccer Academy (CSA) kennis genomen van de negatieve berichten die in de diverse kranten ten aanzien van de voetbalopleiding zijn verschenen. Maandag 26 november hebben de ouders van deze kinderen een bijeenkomst belegd waarin zij hun bezorgdheid hierover hebben geuit.
Nu het programma al 10 maanden draait, zijn de inhoud en het effect van de opleiding in alle opzichten goed bekend bij de ouders. Daarom kunnen wij de opmerkingen, die in lokale dagbladen zijn verschenen, met betrekking tot de kwaliteit van het voedsel en de sociale vorming die de kinderen genieten, ook niet begrijpen. Bij CSA draait het niet alleen om voetballen. Sporten is een gezonde vrijetijdsbesteding en bevordert de schoolprestaties van het kind.
CSA karakteriseert zich als een voetbalschool die zich inzet voor een duurzame ontwikkeling van voetbaltalenten op Curaçao. Het is niet als een (tijdelijk) project opgezet. De stipte aanwezigheid van de trainers, het goed geregelde transport, de goed verzorgde gebalanceerde maaltijd, het goed verzorgde materiaal, de goede medische verzorging van de spelertjes en de nauwe betrokkenheid van de trainers en ouders zijn hier het bewijs van.
Alle ouders kunnen getuigen dat de CSA-opleiding geheel belangeloos draait en voor de participatie wordt geheel geen vergoeding gevraagd. Van de huidige ontwikkeling van de speler als voetballer en als mens profiteert het voetbal op Curaçao. Het programma van CSA is niet in conflict met de belangen van andere stakeholders in de Curaçaose voetbalwereld maar onderschrijft en bouwt mee aan de verdere ontwikkeling van het jeugdvoetbal op Curaçao.
Kinderen die in CSA participeren zijn via een open systeem geselecteerd waarbij geen enkele voetbalclub op Curaçao was uitgesloten. Het resultaat van 10 maanden CSA heeft ook een uitstraling naar de verschillende clubs. De spelertjes gaan nu heel anders met elkaar om als zij elkaar tegenkomen op het voetbalveld. Barrières die er vroeger waren zijn geheel weggevallen. De ouders zijn het er unaniem over eens dat er geen woorden genoeg zijn om Fundashon Bon Intenshon en het CSA-team te bedanken voor het werk dat zij de hele week met de spelertjes verrichten.
De ouders van de 54 spelertjes onderschrijven daardoor ook nadrukkelijk het maatschappelijk belang van dit initiatief en willen de initiatiefnemer van deze voetbalschool hartelijk danken voor de unieke kansen die hij heeft gecreëerd. Tevens willen zij hem aansporen dit goede initiatief voort te zetten voor de toekomstige jonge talenten.
Keep up the good work!
Ondertekend door ALLE ouders van de 54 voetballertjes van CSA


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).