Vorige week ontving ik in de bekende bruine enveloppe mijn stembiljet om op 19 oktober aanstaande gebruik te kunnen maken van mij ‘derecho sagrado’ om te stemmen voor leden van de Staten van Curaçao. Volgens de adressering woon ik op Curaçao, Nederlandse Antillen. Heb ik iets gemist? Hebben onze bestuurders besloten om toch geen autonoom land te worden binnen het Koninkrijk der Nederlanden? En om de rechten en plichten van de BES-eilanden niet meer in de Nederlandse Grondwet te laten verankeren? Voor de zekerheid heb ik even op een nieuw identiteitskaartje van ons eiland gekeken, uitgegeven in 2012, dat ik straks bij het stemlokaal moet overleggen. Verdomd, in de rechter bovenhoek staat: Curaçao, Nederlandse Antillen. Met daaronder afbeeldingen en namen van Bonaire, Curaçao, Saba, Sint Eustatius en Sint Maarten. Precies zoals voor 10-10-’10. Wie had het over een valse start en wat bedoelden ze daar eigenlijk mee?
Ronny Lobo, Curaçao


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).