Ik heb een vakantie geboekt. Daarna valt de regering. Er worden verkiezingen uitgeschreven. In mijn vakantie. Ik wil iemand machtigen om voor mij te stemmen. Kan niet! Ik heb Kranshi gebeld, het hoofdstembureau gesproken, iedereen zegt ‘het kan niet’; je moet zelf aanwezig zijn op het eiland om zelf fysiek te stemmen. Geen machtiging, niks. Mijn grondrecht om te mogen stemmen wordt afgepakt! Hoe had ik dan moeten weten ten tijde dat ik mijn ticket boekte dat er wel eens verkiezingen zouden kunnen zijn? Ik vind het echt schandalig, mijn basale recht om te stemmen, de fundering van de democratie, wordt mij (en waarschijnlijk vele anderen) gewoon door de neus geboord!
Gys de Jong, Curaçao


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).